Првиот крос-кантри натпревар во 2018

Во периодот од 7ми – 9ти април 2018 се оддржа првиот настан од крос кантри лигата во параглајдерство за 2018-та година, благодарение на Воздухопловната Федерација на Македонија, на новата генерација на млади пилоти желни за знаење a и на искусните пилоти кои со своето учество не себично го споделија своето знаење, Македонија е еден чекор поблиску до светската параглајдерска сцена во прелети со параглајдери.

Leave a Reply