Македонска параглајдинг лига

Добредојдовте на страната на македонската параглајдинг лига!

Натпреварите ќе бидат поделени во три категории:
– XC (прелети)
– ACC (прецизно слетување)
– OLC (on-line натпревар на xcglobe.com)


Заради ситуацијата со пандемијата на COVID 19 и актуелната вонредна состојба, календарот за македонската параглајдинг лига ќе биде дефиниран кога ќе се создадат услови за одржување на натпревари.