Македонска параглајдинг лига

Добредојдовте на страната на македонската параглајдинг лига!

Натпреварите се поделени во три категории:
– XC (прелети)
– ACC (прецизно слетување)
– OLC (on-line натпревар на xcglobe.com)

Календар 2018

XC – Крос Кантри
07-09 април – Крушево
24-27 мај – Ljuboten open
06-11 август – FAI PreWorlds, Hungarian & Macedonian Open
01-02 септември – Крушево
07-08 септември – Крушево

ACC – Прецизно Слетување
24-25 март откажана поради временски услови
27-29 април – Mavrovo Open FAI 2
13-14 октомври (Прилеп Open)
03-04 ноември (Гевгелија)

Поддржано од